Zeama de la murături întărește organismul slabit și încetinește procesul de îmbătrânire!

Vitamine și un gust desăvârșit, plus nebănuite calități terapeutice. Așa s-ar putea descrie în doar câteva cuvinte zeama de murături, de care trebuie să profitați din plin în acest sezon.

Reduce nivelul zahărului din sânge

Loading...

Grație conținutului mare de sodiu, zeama de murături este, potrivit specialiștilor, cel mai bun energizant, mai ales pentru sportivii de performanță care trebuie să-și recapete cantitatea necesară de electroliți din organism.

De asemenea, zeama de murături are rolul de a reduce cantitatea de zahăr din sânge și este un remediu foarte bun pentru sindromul picioarelor neliniștite (caz în care se consumă trei linguri/zi).

Dar beneficiile acesteia nu se opresc aici pentru că zeama de murături diminuează durerile musculare datorită conținutului mare de calciu și vitamina C.

Pentru a beneficia din plin de efectele ei benefice, se consumă un pahar de 200 de ml pe parcursul întregii zile!

Citește aici ce nu știai despre dieta cu supă de varză!

Zeama de varză murată îmbunătățește memoria

Atât varza murată cât și zeama acesteia este, potrivit oamenilor de știință, singurul produs vegetal care conține vitamina B12, de aceea este recomandată pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, protejarea sistemului nervos și împiedicarea pierderilor de memorie.

Împotriva hemoroizilor consumați zilnic 100 ml zeamă de varză încălzită, de trei ori pe zi, înainte de mese.

Dacă hemoroizii se asociază și cu scurgeri de sânge, adăugați în meniul zilnic salată de varză murată. În cazul diareei, consumați un amestec din părți egale de suc de roșii proaspăt stors și moare de varză.

Tratamentul cu zeamă de murături nu se recomandă persoanelor care au probleme renale, hipertensiune și aciditate gastrică.

Loading...