Viorel e lăcătuş mecanic și locuiește în Târgu-Cărbuneşti! Luni seara se plimba prin pădure și a văzut ceva maro printre frunze! Când s-a apropiat de acel loc, bărbatul s-a frecat la ochi! Și-a chemat repede soția și au făcut o poză. Uitați-vă și voi ce era:

Un bărbat din județul Gorj care se afla la cules de ciuperci, a descoperit, luni seara, o mânătarcă uriaşă, la Obârşia Lotrului. Aceasta cântăreşte cinci kilograme.

Ciuperca gigant a crescut într-o zonă turistică situată la poalele munților Parâng. Deși este comestibilă, bărbatul care a găsit-o a preferat doar să se fotografieze cu mânătarca.

Loading...

„Se vedea că este bătrână. Nu am luat-o acasă, noi luăm doar ciupercile tinere, mai frumoase,care ajung şi la trei kilograme.

Eu am găsit-o, la Obârşia Lotrului. Sunt aici la cules de ciuperci, cu soţia. Mergem frecvent. Ne-am fotografiat cu ea şi am aruncat-o. M-a surprins mărimea ei.

Am cântărit mânătarca şi am văzut că are cinci kilograme.

Am găsit şi albe, mari, o frumuseţe. Marţi am găsit 30 de kilograme de calitatea I, eu cu soţia, aici se fac bani la greu”, a declarat Viorel Daniel Dăianu, un lăcătuș mecanic din Târgu-Cărbunești.

Săptămâna trecută, un alt bărbat, din Novaci, a descoperit o ciupercă de aproximativ un kilogram, în apropierea pârtiei de la Rânca.

Citeste si: A udat florile cu suc acidulat în loc de apă! E incredibil ce s-a întâmplat cu plantele! Efectul se vede după câteva zeci de minute, dar puțină lume știe acest lucru:

Cola este, probabil, cea mai populară băutură răcoritoare acidulată din lume.

Știați însă, că pe lângă consumul obișnuit, ea poate fi folosită și în alte moduri, având întrebuințări care se pot dovedi utile pentru multă lume?

Spre exemplu, cu ajutorul băuturii puteți fertiliza cu succes diverse plante, precum azaleele și gardeniile.

Udați-le cu suc în loc de apă și veți observa cum acestea vor crește mai rapid și mai viguros.

Motivul? Cola crește aciditatea solului, iar zahărul din băutură duce, de asemenea, la creșterea materiei organizate din sol.

Alte utilizări inedite pentru Cola: puteți scoate foarte ușor rugina, puteți curăța petele de lapte de pe haine, sau o puteți folosi chiar pe post de balsam pentru păr.

Loading...