Video – Ce limbă vorbesc romanii? Habar nu are pe ce lume traieste. E de ras sau de plans?

Vi se pare imposibil ca un român să nu ştie în ce ţară trăieşte? Nu este

Pare de-a dreptul imposibil ca în prezent să mai existe români care să nu ştie cum se numeşte ţara în care trăiesc.

Loading...

Jurnalistul Răzvan Anghelescu, cunoscut publicului pentru rubrica Vax Populi, a întâlnit câţiva conaţionali ale căror răspunsuri la întrebarea „Cum se numeşte ţara noastră?” par desprinse dintr-o comedie proastă.

Un vox populi realizat de jurnalistul Răzvan Anghelescu arată că există români care nu ştiu răspunsul la întrebarea „Cum se numeşte ţara noastră?”.

“M-aţi lua aşa prin surprindere. Nu prea le am cu istoria. Păi, capitala este Bucureştiul şi ţara nu ştiu ce să spun. Aşa în mare nu prea mai ştiu. M-aţi lua aşa prin surprindere şi nu mi-am dat seama despre ce e vorba”, i-a spus o femei jurnalistului.

Aceasta nu este singura care nu a putut să răspundă la această întrebare, care pentru unii dintre noi poate părea banală. “Ceva, ceva cunosc, dar nu îmi vine acum”, a răspuns un bărbat, în timp ce o altă femeie a spus: “Nu ştiu. Dacă nu îi învaţă la şcoală”.

“Nu ştiu, mama, că sunt şi bolnavă”, a fost replica pe care o altă femeie i-a dat-o jurnalistului la întrebarea „Cum se numeşte ţara noastră”.

Răzvan Anghelescu a compilat toate aceste răspunsuri şi a realizat un videoclip pe care l-a postat pe You Tube. În cele trei minute, cât durează clipul, din cele nouă persoane pe care le-a intervievat o singură persoană a ştiut răspunsul: România. Video-ul a fost postat pe canalul de YouTube al jurnalistul în urmă cu o zi, iar în 24 de ore peste 5.000 de vizualizări.

Pentru aceia care pun la îndoială veridicatea acestui videoclip sau a altora din aceaşi serie, Răzvan Aanghelescu a făcut o precizare:

„Nu mai insistaţi pe ideea că e fake. Pentru că nu e. E clar că aleg anumite personaje. Accept să mă înjuraţi pe tema asta. Sau pe altele.

Dar nu bateţi câmpii cu ideea că e aranjat. Nu e. N-am dat NICIODATĂ nici un leu pentru nici un interviu. Şi am făcut sute. Şi n-am făcut un sondaj de opinie pe banii statului, ca să iau păreri din toată ţara. E un amărât de clip.

Nu aşa sunt toţi românii. Logic, nu?”, comentează Răzvan Anghelescu, realizatorul rubricii Vax Populi, pe canalul său de Youtube.

SITUAȚIE SIMILARĂ ȘI LA ÎNTREBAREA – Ce limbă vorbesc românii?

Loading...