Video – Adorabil! Are doar 2 anisori, dar inoata singur in piscina

Internautii au fost uimiti să vadă acest copil înotând în piscină. Copilul are doar 2 ani, dar deja știe cum să înoate. Se vede ca este fericit și emoționat atunci când plutește pe suprafața apei.

Pentru copii, înotul poate fi considerat un sport extraordinar, deoarece nu pare să existe o barieră specifică pentru vârstă la acest subiect. Mulți părinți încă se întreabă: ce vârstă este potrivit pentru copiii lor să înoate?

Loading...

Răspunsul ar putea fi surprinzător pentru părinți: permiteți copilului să se obișnuiască cu înotul la orice vârstă.

In mod normal o lectie de inot pentru bebelusi nu tine mai mult de 30 de minute si ar trebui sa se desfasoare intr-un bazin special pentru bebelusi, in care apa nu a fost tratata cu clor sau pastile de cloramin.

De asemenea un instructor poate lucra in conditii bune cu cel mult opt perechi ( mama – copil) intr-o piscina la o temperatura medie a apei de 30°C.

Numai in aceste conditii copilul va invata sa inoate, sa se joace si sa prinda dragoste de inot si apa.

Beneficiile inotului in dezvoltarea fizica si mentala a copilului

Un copil fericit ….

Fiind in apa calda este foarte distractiv iar copiilor le place. Pentru multi dintre parinti, lectiile de inot alaturi de copiii lor raman una dintre cele mai pretioase amintiri- o experienþã unica in care increderea si fericirea joaca un rol decisiv.

Cu toate acestea, exista, de asemenea, multe beneficii pe termen lung pe care un nou-nascut si un copil le castiga in urma unui program de inot.

… sanatos…

Primul an de viata a unui copil este crucial in ceea ce priveste dezvoltarea lui – fiind momentul in care creierul creste cel mai rapid.

Exercitiile fizice regulate joaca un rol vital in acest sens, fiecare miscare contribuie la consolidarea reflexelor motorii si functionarea organelor vitale.

Un antrenament in apa este un exercitiu perfect pentru micuti fiindca apa permite ca muschii lui sa de deplaseze liber, fara constrangere de greutate.

Acesta este unul din motivele pentru care inotul este sportul ce ofera programe concepute special pentru bebelusi incepand de la varsta de 3 luni.

Loading...