Un truc simplu pentru o friptură fragedă

Chiar dacă pare că nu e așa, nu trebuie să fii neapărat un bucătar cu experiență ca să poți să pregătești o friptură de porc bună, fradedă și zemoasă.

Pur și simplu trebuie să ai răbdare multă, pentru că este foarte important să știi cum o să faci. Altfel, dacă nu vei face corect toți pașii, nu vei obțin friptura de care să te bucuri cu adevărat pentru gustul său unic.

Loading...

Și nu contează ce ingrediente utilizezi. Secretul adevărat constă în ustensilele cu care lucrezi. Un singur amănunt schimbă situația complet și îi dă fripturii nu doar un gust deosebit ci și o textură foarte fină.

Dacă o congelezi, fibrele vor crăpa și carnea se va face foarte fragedă. În acest sens s-au făcut mai multe studii. Secretul este doar să pui la înghețat arnea înainte de a o folosi pentru friptură. Va trebui să o dezgheți fix înainte de o o folosi, nicidecum mai devreme.

Un sfert de oră va fi suficient ca să obții carnea de care ai nevoie. Pune-o într-un vas și las-o cam 15 minute până se dezgheață. Carnea se va obișnui cu temperatura din bucătărie, și așa fripura la final nu va risca să fie neagră.

Nici nu se va usca, nici nu se va arde, până când interiorul va fi perfect făcut. Lasă carnea să se usuce, dar folosește și tu niște șervețele de hârtie ca să grăbești proiectul de uscare.

Aceste trucuri te vor ajuta să pui la masă niște carne cu adevărat bună, fragedă care ți se va topi pur și simplu în gură. Dar din fericire nu sunt singurele.

Înainte să o pui în cuptor stropește-o cu puțină zeamă de lămâie, în acest fel vei obține niște arne foarte suculentă și nu vei avea nicio grijă că o vei scoate uscată.

Dar dacă îți dorești ca friptura să fie mai crocantă poți folosi puțină bere, înainte ca să o frigi. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție ca să gătești friptura, folosește bucăți de carne care să aibă și oase, datorită lor căldura va pătrunde mult mai repede în interiorul cărnii și nu va fi nevoie să aștepți foarte mult.

Nu trebuie să bați prea tare carnea de porc dacă nu vrei să îi distrugi cu totul fibrele care și așa vor fi crăpate după congelare și dezghețare.

Nu uita de asemenea nici de marinata care îi dă cărnii o savoare și aromă mult mai puternică decât în alte cazuri.

Loading...