Un desert minunat cu banane, fără coacere, preparat într-un timp foarte scurt

Cui nu îi plac deserturile? Probabil foarte puțini oameni preferă ceva sărat în loc de ceva dulce. De la produse de patiserie până la cele mai complicate prăjituri toate ideile sunt delicioase și provoacă dependență într-un sens bun.

Pe unele le facem acasă în bucătăria noastră, pentru că că sunt destul de ușor de făcut, pe altele le cumpărăm pentru că ni se par prea elaborate sau pentru că nu avem timp de stat în bucătărie prea mult.

Loading...

Pentru ultima problemă, cea a timpului, există o soluție: prăjiturile care sunt gata de servit fără să aibă nevoie de coacere. Rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi nu te va obliga să deschizi cuptorul niciun minut astfel vei câștiga foarte mult timp.

Este varianta ideală pentru invitații inopinați.

Vei avea nevoie de două pachete de biscuiți de șase banane, de jumătate de kilogram de smântână. de o cană cu zahăr, de trei sute de ml de lapte, și de ciocolată pentru decor,

Curăță bananele și taiele în felii sub formă de rondele. Mixează smântâna cu zahărul, și dacă vrei mai poți adăuga sau vanilie sau coajă rasă de lămâie.

Pune biscuiții în lapte și apoi aranjează-i frumos pe o tavă de copt. După primul strat de biscuiți pune atâta cremă cât să acoperi toată suprafața. Conținuă în acest ritm până rămâi fără ingrediente. La final decorează prăjitura cu ciocolata rasă.

Lasă desertul la frigider să se răcească pentru aproximativ jumătate de oră.

Pe lângă faptul că vei avea parte de un desert care se pregătește foarte repede, acesta va fi și foarte gustos, dar mai ales va fi foarte sănătos pentru organismul tău datorrită bananelor din conținutul lui.

Datorită anumitor substanțe din banană ni se declanșează nivelul de serotonină care mai este cunoscut drept hormonul fericirii. Respectiv mulțumită bananelor starea ta de bine se va îmbunăți vizibil.

Vitamina B6 îți va ajuta digestia să funcționeze mai bine. Tot ea îți va liniști sistemul nervos ba chiar te va relaxa de tot stresul. Au mult potasiu și puțin sodiu iar această combinație îți stabilizează tensiunea arterială.

Bananele îți calmează și arsurile de stomac. Pot înlocui cu succes laxativele și îți pot ajuta tractul digestiv să funcționeze într-un ritm normal.

Datorită bananelor vei avea o putere de concentrare, dar și de memorare mult mai mare. Bananele te scapă inclusiv de mahmureală, așa că poți să renunți la moarea de varză.

Bananele sunt niște antioxidanți foarte buni și nu ar trebui să lipsească din meniul tău.

Loading...