Reguli de etichetă pe care este bine să le cunoaștem!

Cunoașterea regulilor de etichetă, constituie din cele mai vechi timpuri, o metodă de a face o impresie bună, indiferent unde mergeți. Iată care sunt cele mai importante, de care trebuie să țineți neapărat cont.

GEANTA SE POARTĂ DOAR PE UMĂRUL DREPT

Loading...

Doamnele și domnișoarele trebuie să știe că geanta se poartă întotdeauna doar pe umărul drept. Este o regulă care nu are voie să fie încălcată! Pe de altă parte, nu avem voie să tușim decât ținând la gură mâna stângă. Același lucru îl faceți și dacă strănutați.

Cu mâna dreaptă se strânge mâna altor persoane. V-ați gândit vreodată de ce eticheta spune că bărbatul trebuie să meargă mereu pe stradă în stânga femeii? Dacă nu ați făcut-o, vă spunem noi: pentru că în acest fel o veți proteja. Totuși, pentru că suntem în secolul XX, cel mai bine ar fi să o întrebați pe doamnă care parte îi este mai comodă.

NU PUNEȚI NIMIC PE MASĂ

Ați fost invitați la masă? Sub nici o formă nu puneți pe masă chei, ochelari, mănuși, sau telefonul mobil. Deși… la ultimul accesoriu, pare aproape imposibil. Dacă cineva vă cere să-I dați sarea, trebuie să transmiteți solnița doar împreună cu piperul și asta doar în sens contrar acelor de ceasornic.

Și asta dintr-un singur motiv: sarea și piperul formează un tot unitar. Nu în ultimul rând, rețineți că oamenii bine educați nu vorbesc în societate despre problemele personale, serviciu, relațiile la locul de muncă, obiceiuri sau gusturi.

Loading...