Recomandare de la Mihaela Bilic: Acesta este ALIMENTUL pe care trebuie să-l consumi în această toamnă! Are numai beneficii!

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Ea a recomandat un fruct care trebuie consumat în această perioadă.

Mihaela Bilic le recomandă oamenilor să mănânce nuci toamna. Cu toate acestea, nutriționistul rsugerează ca acestea să fie consumate crude. Ea a detaliat subiectul într-o postare pe contul său personal de socializare, după cum urmează:

Loading...

”Când e vorba de toamnă e vorba de nuci. Însă, momentul ideal să le consumăm, e cât sunt încă crude, pline de iod și mai ușor de digerat.

Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.

Pentru nuci există însă o soluție și mai bună: mâncate cât sunt crude, au doar beneficii: sunt pline de apă și de nutrienții pe care orice plantă are interesul să-i concentreze în semințe pentru a asigura perpetuarea speciei. Sămânța este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esența vieții.

Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți de pe acum o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic…e la îndemâna oricui”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Loading...