Pe lângă faptul ca sunt foarte de gustoase, iata de ce e bine sa mănânci cât mai multe cirese

Beneficiile consumului de cireșe. Cantitatea mare de vitamine (A, C), de minerale (potasiu, fier, cupru, zinc, mangan) și de antioxidanți pe care o conțin le recomandă pentru siluetă, aspectul pielii și o stare generală de bine, dar și pentru prevenirea ori tratarea multor afecțiuni.

Sunt ideale pentru slăbit, fiindcă sunt sărace în calorii și bogate în fibre și în apă (75%). În plus, conțin antocianine, care activează o moleculă ce intensifică procesul de ardere a grăsimilor și de reducere a țesutului adipos.

Loading...

Reglează somnul, pentru că sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul care scade temperatura corporală și induce starea de somnolență propice odihnei de calitate. Melatonina este un antioxidant indicat în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate și migrene.

Ajută sistemul imunitar, prin conținutul mare de betacaroten (substanță responsabilă și pentru o piele strălucitoare).

Întârzie procesul îmbătrânirii. Responsabili pentru asta sunt antioxidanții pe care cireșele îi conțin și care combat efectele negative ale stresului și radicalilor liberi asupra celulelor din organism.

Beneficiile consumului de cireșe. Te scapă de migrene și de dureri musculare

Reglează tensiunea arterială, datorită potasiului conținut, care echilibrează nivelul de lichide din corp, contracarând efectele negative ale sodiului.

Ne mențin vasele sangvine sănătoase, cu ajutorul unui antioxidant puternic, quercitina.

Atenuează durerile musculare, după un efort fizic susținut, pentru că au efect analgezic.

Combat migrenele. Alături e melatonină și antocianină, pe care le-am menționat mai sus, conțin bioflavonoizi, iar toate aceste substanțe, împreună, reduc inflamațiile din organism, având un efect asemănător medicamentelor destinate durerilor de cap.

Ajută digestia, pentru că au un conținut ridicat de fibre.

Scad nivelul de colesterol rău (LDL) din organism și reglează trigliceridele. Este deja un lucru știut că un nivel ridicat de colesterol combinat cu unul ridicat de trigliceride reprezintă un risc major de boli cardiovasculare.

Previn bolile neurodegenerative, precum demența senilă sau maladia Alzheimer.

Atenutează simptomele gutei, prin scăderea nivelului de acid uric în organism. Inflamațiile, umflăturile din zonele articulațiilor, sensibilitatea și durerea scad, dacă mâncăm cireșe.

Loading...