Pâinea fără pic de făină – ideală pentru cei ce adoră pâinea, dar doresc să scape de kilogramele în plus

Mulți dintre noi nu își pot închipui o masă bună fără măcar o felie de pâine. Aceasta este o parte integrală în numeroasele bucătării de pe mapamond și este o completare ideală pentru supele delicioase, dar și pentru tocane și alte tipuri de mâncare.

Totuși, nutriționiștii ne avertizează de foarte multă vreme în legătură cu consumul de carbohidrați în exces. De ce? Pentru că ei ne „ajută” să câștigăm fără să vrem grăsime în exces în corpul nostru.

Loading...

Pâinea este și ea pe lista cu alimente care trebuie consumate cu moderație. Cu toate că este cel mai popular aliment, cred că majoritatea dintre noi căutăm alternative mai sănătoase când dorim să pierdem în greutate.

Există vești bune: putem să ne bucurăm de sendvișuri fără să ne simțim vinovați! Există și pâine care nu conține deloc făină!

Ai nevoie de:

3 ouă

O jumătate de cană de cremă de brânză

O jumătate de lingură praf de copt

Un vârf de cuțit de sare

Hârtie de copt

Cum o prepari?

Bate albușurile cu puțină sare într-un bol. Separat, în alt bol, amestecă gălbenușurile cu crema de brânză și cu praful de copt. După aceea, pune albușurile împreună cu mixtura, fără să folosești un tel.

Amestecul ar trebui să rămână cât de pufos cu putință. Pune bucăți din mixtură pe foaia de copt (le poți rupe din compoziție astfel încât să semene cu niște rulouri), așezată în prealabil într-o tavă, lăsând suficient spațiu între ele. Introdu-le în cuptorul preîncălzit și lasă-le să se coacă pentru 25 de minute la 150 grade.

Sfaturi extra:

Formarea bucăților de pâine nu ar trebui să îți dea bătăi de cap. Odată ce formele s-au răcit complet, poți să le transferi într-un recipient etanș și să le lași să se odihnească peste noapte.

Dimineața următoare o să vezi cum și-au schimbat forma și o să fii foarte fericit să observi că formele tale chiar arată ca o pâine.

Poți să folosești liniștit acest tip de pâine pentru a face sendvișuri sau pentru a le servi lângă orice mâncare. Poți să încerci sendvișuri cu piept de pui, mozzarella și legume proaspete. Aceasta este combinația ideală pentru un sendviș natural și gustos. Poți să folosești și un sos dulce dacă dorești să îți îndulcești gustarea.

Loading...