Iată 7 metode eficiente de la psihologi pentru a te îndepărta de persoanele care nu-ti fac bine

Există astfel de oameni, cu care este foarte dificil. Există unii care nici nu-şi dau seama ce emoții negative răspândesc în jurul lor, în timp ce alții savurează haosul şi disconfortul creat celor din jur.

Oricum ar fi, aceste persoane creează în viaţă probleme inutile, greutăți şi cel mai neplăcut, stres. Iar stresul la rândul său poate fi cauza multor boli.

Loading...

Oamenii inteligenți au învățat să se protejeze de acești vânzători ambulanți prin diferite metode. Mai jos sunt 7 dintre cele mai eficiente.

Reține un lucru important – doar tu poți controla circumstanțele!

1. Oamenii inteligenți stabilesc limite

Persoanele negative şi cei care întotdeauna se văită îţi provoacă disconfort, pentru că vorbesc doar de problemele lor şi nu caută rezolvarea. Îşi doresc să fie compătimiți, astfel mărindu-şi respectul de sine.

Pentru a evita aceasta, învățați să stabiliți limite. Priviți situaţia astfel: dacă persoana care se plânge tot timpul ar fuma, tu ai fi de acord să-i inhalezi fumul?

Nu, te-ai îndepărta – la fel trebuie să procedezi cu ei. O metodă excelentă ar fi să-l întrebi cum are de gând să-şi rezolve problemele. În acest caz, el ori va fi nevoit să tacă, ori să schimbe subiectul într-o direcție mai productivă.

2. Oamenii inteligenți se îndepărtează

Comportamentul oamenilor dificili este atât de irațional, încât te poate scoate din minți.

Nu încerca să joci după regulile lor. Îndepărtează-te de ei emoțional şi comportă-te de parcă ar fi pacienții tăi. Sarcina ta – să reacționezi doar la fapte, iar emoţiile pot fi ignorate.

3. Oamenii inteligenți sunt conștienți de emoțiile lor.

Pentru a păstra o distanță emoțională, trebuie să fii conștient. Nu poți împiedica o persoană să acționeze pe punctele tale slabe, dacă nu eşti conștient că el face aceasta.

Imaginează-ți, că se apropie o persoană bolnavă mintal și declară că e John Kennedy. Nu te vei certa cu el, nu?

Deci, iată şi cu persoana care judecă irațional, este necesar să te comporți în același mod: zâmbește și dă din cap. Dacă doreşti să intervii în viața ei, pregătește-te din timp.

4.Oamenii inteligenți trasează granițe

Pentru mulți acesta este cel mai dificil punct. Oamenii cred că dacă ei locuiesc sau lucrează cu cineva, atunci nu pot controla haosul. Nu este deloc aşa. Nu eşti obligat să suporți careva gânduri şi comportament negativ, indiferent cât de apropiată îţi este această persoană.

Stabiliți o frontieră – conștient şi activ. Dacă vei lăsa lucrurile să ia cursul lor, vei fi atras constant în conversații neplăcute.

5. Oamenii inteligenți nu se concentrează asupra problemelor – ci doar pe soluții.

Starea ta emoțională depinde de ceea pe ce-ţi concentrezi atenţia. Când te fixezi pe problemele tale, creezi şi absorbi emoțiile negative şi stresul.

Iar atunci când te focusezi pe acțiunea de a te perfecționa pe tine şi situaţia creată, atunci creezi senzația de eficiență personală care generează emoții pozitive şi reduce stresul.

Când te concentrezi pe greutățile unei persoane toxice, aceasta doar îi oferă putere asupra ta. Ajunge să te gândești cât e de greu cu această persoană – mai bine gândește-te cum te descurci cu aceasta.

6. Oamenii inteligenți nu uită.

Persoanele dezvoltate emoțional iartă uşor, însă nu uită.

Să ierți – înseamnă să te detaşezi de ce s-a întâmplat şi să nu te agăţi de aceasta. Oamenii inteligenţi nu-şi permit să se blocheze în mlaștina cu greșeli ale altora, așa că iartă repede și se protejează de supărările următoare.

7. Oamenii inteligenți nu uită să doarmă

Este imposibil de a supraestima importanța somnului, pentru a spori inteligența emoțională și a regla nivelul de stres. În somn, creierul se reîncarcă, și te trezești cu capul clar, odihnit.

Insuficiența somnului afectează auto-controlul, atenția si memoria, deasemenea crește producția hormonilor de stres.

Un somn sănătos vă oferă energie, creativitate și eficiență în relațiile cu oamenii toxici, astfel le vei putea face faţă, fără să-ţi dăunezi ţie.

Loading...