Ia-ți rămas bun de la nevralgia sciatică în doar 10 minute – Iată cel mai eficient remediu natural

Există diferite cauze ale durerilor de spate. În primul rând sunt lipsa de mișcare, mușchi slăbiți, coloana vertebrală deformată, traume, stres, alimentație nesănătoasă. Femeile care poartă întotdeauna pantofi cu toc înalt au foarte des dureri de spate, deoarece coloana vertebrală se află într-o poziție nefirească. Unica soluție constructivă este fortificarea mușchilor.

Desigur, acest lucru nu este pentru fiecare. Dacă ați suferit o traumă de coloană, atunci trebuie să întrebați medicul pentru a nu vă face mai rău. În celelalte cazuri, exercițiile fizice sunt ceea de ce aveți nevoie. Coloana vertebrală este strâns legată de sistemul nervos central.

Loading...

Dacă îl veți întineri cu ajutorul unor exerciții speciale, veți fi mai sănătoși și mai bine dispuși. Aceste exerciții minunate fortifică coloana care vă va fi prietenă încă mulți ani înainte.

Puteți ameliora imediat durerile cu ajutorul băilor cu oțet. O puteți face în complex cu exercițiile. La 10 litri de apă fierbinte adăugați 500 ml de oțet și o priză de sare. Țineți picioarele în această soluție până apa se va răci. Astfel de băi ajută la reglarea activității sistemului nervos central, îndepărtează inflamațiile și durerile chinuitoare! Încercați-le neapărat.

Tehnici de întinerire a coloanei vertebrale

1. Așezați-vă pe călcâie și puneți mâinile la spate. Încrucișați degetele, fără a strânge mâinile la spate. La inspirare ridicați-vă de pe călcâie, încordați mușchii fesieri, aplecați capul în spate și arcuiți spatele fără a descleșta degetele.

La expirare lăsați-vă pe genunchi și sprijiniți-vă cu fruntea de podea, ridicând în sus mâinile încleștate la spate. Acesta este un ciclu și se efectuează timp de 1-3 minute.

2. Relaxați-vă fiind culcat pe spate timp de 1-3 minute. Apoi cuprindeți cu mâinile genunchii, lipiți fruntea de genunchi și legănați-vă pe spate.

3. Așezați-vă cu picioarele încrucișate. Puneți mâinile pe umeri, patru degete în față și cel mare în spate.

La inspirație duceți coatele și capul în spate, ținând spatele drept, la expirare rotunjiți spatele, coatele în față și aplecați capul în jos. Efectuați exercițiul în tempou rapid timp de 1-3 minute.

4. Așezați-vă cu picioarele încrucișate. Ridicați mâinile drepte deasupra capului, lipindu-le de urechi. Palmele trebuie să fie direcționate spre interior, degetele desfăcute.

Extindeți-vă activ în sus timp de 3 minute. Inspirați adânc și extindeți-vă, apoi expirați și relaxați-vă, puneți mâinile pe genunchi. Urmează 30 de secunde de relaxare. Repetați exercițiul timp de 3-5 minute.

5. Așezați-vă pe covoraș, extindeți picioarele înaintea dvs. Țineți spatele drept. Puneți mâinile paralel cu podeaua. Dați umerii în părți. La inspirație lăsați trunchiul în urmă și ridicați picioarele la 45° în sus.

La expirare reveniți la poziția inițială. Mișcările trebuie să fie lente, respirația uniformă. Timpul de executare este de 5 minute. Apoi inspirați, expirați și treceți la următorul exercițiul.

6. Așezați-vă pe covoraș și extindeți picioarele înainte. Aplecați capul în jos, puneți coatele pe podea lângă partea exterioară a picioarelor și apucați călcâiele cu mâinile.

Dacă nu reușiți să ajungeți la călcâie, apucați-vă de genunchi. Mențineți această poziție nu mai puțin de 3 minute. Nu vă relaxați! Apoi inspirați, expirați și din nou extindeți-vă. Efectuați acest exercițiu încă de două ori, apoi ridicați-vă cu atenție.

Aceste 6 exerciții vor extinde coloana vertebrală și vor fortifica mușchii spatelui. Acestea sunt destul de intense, însă rezultatul va fi corespunzător! Elasticitatea coloanei vertebrale este cheia tinereții, libertății mișcării și a gândurilor.

De multe ori se întâmplă că spatele se încovoiază din cauza compresiei nervilor. Fiind într-o situație stresantă omul se încordează și se închide în sine. Aveți grijă să respirați corect, diafragma să fie relaxată, respirați adânc, scoateți presiunea din zona coastelor.

Efectuați aceste exerciții și veți uita de durerile de spate! Veți uita ce înseamnă spate de lemn.

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Loading...