Ginecologii îndeamnă toate femeile să facă aceste 4 exerciții – Organismul oricărei femei are nevoie de ele

Majoritatea problemelor de sănătate le afectează atât pe femei, cât și pe bărbați. Totuși există și anumite particularități “femeiești” în ceea ce privește sănătatea organismului, care de altfel îi afectează și pe copii, și întreaga familie. De aceea e important să urmăriți evoluțiile din zona bazinului ca să puteți reacționa la timp dacă va fi nevoie!

Există un șir de exerciții recomandate de ginecologi, cu ajutorul cărora pot fi antrenați mușchii aflați în adâncul bazinului și care stimulează circulația sangvină în această zonă. Practicând aceste exerciții, veți îmbunătăți modul de viață și dispoziția de zi cu zi și chiar veți aduce o gură de aer proaspăt în viața intimă!

Loading...

Notă: fiecare exercițiu trebuie să dureze cel puțin 30 de secunde pentru a avea un efect vizibil. De asemenea acordați o atenție sporită unei respirații corecte: nu o opriți în nici un caz!

1. Atingerea degetelor de la picioare

Ridicați mâinile în sus și trageți burta pe cât este posibil. Mâinile și umerii trebuie ținute în poziție cât se poate de ridicată, după care înclinați trunchiul în jos și încercați să atingeți degetele de la picioare.

Acest exercițiu întinde mușchii coapselor și îi relaxează pe cei lombari. Faceți câteva mișcări circulare cu mâinile, după care reveniți în poziția inițială.

2. Rabatarea genunchilor

Culcați-vă pe spate, întindeți mâinile spre lateral și îndoiți picioarele în genunchi. Închideți ochii, încercând să vă relaxați, apoi rabatați genunchii în partea dreaptă, după care aduceți-i iarăși în poziție verticală și rabatați-i în partea stângă. Acest exercițiu relaxează mușchii lombari și are efect anti-stres.

3. Fluture

Culcați-vă pe spate și îndoiți picioarele în genunchi. Țineți tălpile împreunate și depărtați genunchii spre lateral. Cu cât mai aproape de sol vor ajunge genunchii, cu atât mai puternic va fi efectul. Mâinile le puteți ține întinse spre lateral sau sub cap ca să vă fie mai comod.

4. Șpagat longitudinal

Culcați-vă pe spate, întindeți mâinile spre lateral și ridicați picioarele vertical în sus. Îndepărtați treptat picioarele, asigurându-vă că nu pendulați dintr-o parte în alte. Dacă vă vine greu, faceți exercițiul de-a lungul unui perete.

După cum vedeți, este vorba de un set de exerciții foarte simple, pentru care nu aveți nevoie de utilaje speciale sau pregătire profesionistă. Puteți practică aceste exerciții fără a ieși din casă.

Nu vă îngrijorați dacă la început vă vine greu să întindeți mușchii, cu timpul această problemă va dispărea. Și cel mai important: dacă simțiți că aveți o problemă ginecologică, neapărat consultați medicul dvs.!

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Loading...