Fiul lui a venit cu o piatră acasă, nu a putut să-i spună că nu valorează nimic, așa că a păstrat-o în casă, ținea ușa deschisă cu ea. Peste 10 ani a aflat ceva care l-a făcut să urle! De atunci nu i-a mai trebuit nimic. Ce era de fapt piatra și cât valora

Îți poți imagina cum ar fi să ai 80 de milioane de dolari și să nu știi că-i ai? Ei bine, exact acest lucru i s-a întâmplat lui Harry Spenser, care a folosit un safir uriaș drept o piatră pentru a ține ușa deschisă atunci când avea nevoie.

Povestea uimitoare a început în anii 1930, când micul Roy Spenser a găsit un cristal mare și negru pe un câmp în Australia. Băiatul a fost atât de entuziasmat încât a fugit imediat acasă pentru a-i arăta tatălui său iubit descoperirea. Harry lucra ca miner și credea că fiul său găsise o piatră semiprețioasă fără valoare.

Loading...

Cu toate astea, Harry era un tată bun, așa că i-a admirat descoperirea fiului și a găsit locul perfect pentru piatră: a folosit-o ca ,,opritor” de ușă timp de nouă ani.

Aproape 10 ani mai târziu, Harry a aflat că safirele nu au numai culoarea albastră, ci pot fi de culori variate. Asta l-a inspirat să arunce o privire mai atentă la descoperirea fiului său, așa și-a dat seama ce avusese în casă în tot acest timp!

În foarte scurt timp a găsit un cumpărător și a vândut-o unui bijutier din Los Angeles pentru 18.000 de dolari, asta se petrecea în 1947. Dar cumpărătorul știa că acest tip de safir poate valora mai mult dacă este tăiat cum trebuie, mai ales că era un ,,Safir Stea”, acest tip de pietre prețioase pot crea un efect de iluzie oprică în formă de stea. După ce l-a tăiat, valoarea safirului a crescut cu 1 milion de dolari.

De atunci comoara a fost vândută de mai multe ori și a fost expus în multe muzee din lume. Astăzi el este cunoscut drept ,,Steaua Neagră din Queensland”, și valorează 80 de milioane de dolari! S-a dovedit, deci, un ,,opritor” de ușă foarte scump!

Loading...