Doctor Oz – Bicarbonatul de sodiu, remediu minune pentru 8 lucruri pe care cheltuim mult

Bicarbonatul de sodiu este o pudră de culoare albă, ce are un gust ușor alcalin și sărat. Cu siguranță ați aflat sau citit până acum, dacă nu chiar și experimentat pe propria piele, o parte dintre beneficiile bicarbonatului de sodiu.

Vă prezentăm câteva lucruri cu adevărat utile pe care le poate face acest produs-minune:

Loading...

Mirosul corpului

Bicarbonatul de sodiu reacționează cu substanțe care au un pH bazic sau acid, neutralizând particulele și făcându-le mai puțin acide. În loc să utilizați deodorantele pline de chimicale din comerț, mai bine vă pregătiți acasă propriul deodorant. Veți avea nevoie de unt de Shea, ulei de cocos extravirgin, praf de arorut (sau amidon de porumb) și 1-2 picături din uleiul esențial preferat.

Înțepăturile de albine

Atunci când vă înțeapă o albină sau viespe, veninul intră în piele. Dacă sunteți alergici la înțepăturile de albine și viespi, se recomandăm să vă spălați zona cu apă și săpun și apoi să aplicați un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru a combate veninul și a atenua mâncărimea.

Ajută părul

Oțetul este uimitor pentru părul tău, dar bicarbonatul își are locul și el la duș. Presară o cantitate mică de bicarbonat în palmă împreună cu șamponul tău favorit (fără chimicale). Șamponează ca de obicei și clătește bine – bicarbonatul ajută la înlăturarea reziduurilor pe care le lasă produsele de hair styling (gel de păr, spumă), astfel încât părul tău este mai curat și mai ușor de pieptănat.

Albirea dinților și igiena orală

Pastele de dinți ce au în componența lor bicarbonat de sodiu sunt mult mai eficiente și înlătură mai rapid placa bacteriană. Pentru albirea dinților, amestecați o căpșună pisată cu 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Aplicați soluția pe dinți și lăsați să acționeze timp de 5 minute. Spălați-vă apoi pe dinți și clătiți. Nu repetați mai mult de o dată pe săptămână, căci smalțul dinților poate fi afectat.

Refluxul gastro-esofagian și durerile de stomac

Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul în exces care poate cauza un mare disconfort. Ceea ce trebuie să faceți este să dizolvați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în jumătate de pahar de apă și să beți din această soluție la fiecare 2 ore.

Așchiile

Nu strângeți, căci riscați să afundați așchia și mai mult în piele sau să o rupeți în bucăți. Spălați zona și uscați. Amestecați apoi un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă până ce veți obține o pastă. Aplicați pasta pe zona cu pricina și acoperiți cu un bandaj. Bicarbonatul de sodiu va împinge așchia afară. După 24 de ore, îndepărtați bandajul și scoateți așchia care va ieși cu ușurință.

Arsuri

Trebuie să amestecați bicarbonat de sodiu cu apă și apoi, cu ajutorul unei comprese, să aplicați soluția pe arsură. De asemenea, puteți adăuga o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în cada cu apă călduță în care să vă scufundați timp de 20 de minute pentru a vă calma și relaxa corpul și pentru a vindeca arsura.

Scruber (curățător abraziv) facial și exfoliant corporal

Oferă-ți un revigorator scruber facial și corporal. Fă o pastă din 3 părți bicarbonat de sodiu la o parte apă. Freacă printr-o mișcare circulară blândă pentru a exfolia pielea. Clătește. Este o soluție destul de blândă pentru a fi utilizată zilnic.

Loading...