CURĂ DE SLĂBIRE. Programul care te scapă de 9 kilograme în 6 săptămâni

Renunţă la micul dejun, mănâncă de trei ori pe zi şi bea cafea. Acestea sunt câteva dintre principiile unui nou regim care promite rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt.

Dieta îi aparţine lui Venice A. Fulton, un antrenor londonez, care spune că principiile dietei sunt bazate pe o cercetare ştiinţifică, dar şi pe experienţa sa personală, informează Daily Mail.

Loading...

Spre deosebire de alte cure de slăbire, cea recomandată de Fulton nu constă într-un regim alimentar pe care trebuie să îl respectaţi cu strictele. Mai mult, antrenorul susţine că dacă adoptaţi această dietă, veţi pierde între 4.5 şi 9 kilograme în doar şase săptămâni.

Mai jos puteţi citi cele şase principii pe care trebuie să le urmaţi, dacă doriţi să slăbiţi cu ajutorul dietei lui Venice A. Fulton.

Pasul 1 presupune să renunţaţi la prima masă a zilei. Chiar dacă se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, Fulton susţine că acest concept este total greşit. „Această regulă este principiul de aur al acestei cure de slăbire. Timp de şase săptămâni renunţaţi la micul dejun. Când mergeţi la culcare, există întotdeauna o cantitate mică de energie în sistemul dumneavoastră. Creierul încă funcţionează în timp ce dormiţi, astfel că dimineaţa va veţi trezi cu o senzaţie de foame. Dacă aveţi grăsime în corp de care trebuie să scăpaţi, atunci nu aveţi nevoie de micul dejun. Atunci când nu mâncaţi şi depuneţi efort, organismul va trebui să ardă din statul adipos deja existent”, îşi motivează antrenorul regula.

Pasul 2: Faceţi o baie rece în fiecare dimineaţă. „Dacă faceţi acest lucru veţi stimula arderea grăsimilor. Apa trebuie să aibă între 15 şi 20 de grade Celsius şi nu trebuie să staţi în cadă mai mult de 15 minute”, a spus Fulton.

Pasul 3: Beţi o cafea pe stomacul gol. „Cafeaua stimulează arderea stratului adipos existent în organism. Secretul constă în cofeină, substanţă care se găseşte din abundenţă în acest tip de băutură. Când beţi cafea pe stomacul gol, se spune că organismul arde mai repede grăsimile”, a indicat antrenorul. Specialistul recomandă cafeaua neagră, fără zahar, îndulcitor sau lapte.

Pasul 4: Renunţaţi la sedentarism. „Combinaţia de cafea şi activitate fizica va încuraja organismul să ardă mai multe grăsimi. Este de preferat să alegeţi o activitate cu care să vă ocupaţi timpul, măcar o jumătate de ora, chiar dacă este vorba de grădinărit sau de o simplă plimbare pe în parc. Studiile de specialitate au demosntrat că lumina naturală, între 8 şi 9 dimineaţa, resetează ceasurile biologice ale organismului, pentru a stimula producţia de vitamina D”, mai spune expertul.

Pasul 5: Mâncaţi. „Majoritatea dietelor presupun să mâncăm puţin şi des. Deşi pare o concepţie învechită, trei mese pe zi chiar vă vor ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus. Faptul că mâncaţi mai rar oferă corpului mai mult timp între mese, astfel că începe să ardă grăsimile”, a indicat Fulton. Specialistul a completat că trei mese pe zi vă vor ajuta să vă controlaţi mai bine pofta de mâncare. „Atunci când mâncăm, corpul nostru eliberează o substanţă chimică numită leptină, care transmite creierului că este momentul să ne oprim din mâncat. Pentru ca această conexiune să funcţioneze, este nevoie de 20 de minute. Cel mai bun moment al zilei pentru a începe să mănânci este ora pranzului. Programează celelalte două mese în funcţie de programul tău, însă în intervalul orar 16-20”, punctează antrenorul. Ultima masă a zilei trebuie servită cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare.

Pasul 6: Asiguraţi-vă că mâncaţi zilnic carbohidraţi şi proteine . „Fiecare masă trebuie să fie alcătuită în proporţie de 50% de proteine. Alimentele bogate în acest nutrien reduc pofta de mâncare”, a explicat expertul. Alimentele care asigură organismului proteine de înaltă calitate sunt carnea de pui sau curcan, carnea de vită, peştele, mielul, ouăle, iaurtul simplu, nucile şi seminţele. „Mâncaţi cât mai multe legume, deoarece ele sunt o sursă bogată de carbohidraţi, excepţie fac fasolea, morcovii, cartofii şi portumbul dulce. De asemenea, nu trebuie să mâncaţi mai mult de trei fructe pe zi. Cele mai bune fructe sunt avocado-ul, grapefruitul, afinele, ananasul, prunele şi căpşunile”, a spus Fulton. Antrenorul britanic mai recomandă persoanelor care vor să urmeze această cură de slăbire să bea multă apă şi ceai verde. „În afară de cafeaua de dimineaţă, evitaţi să mai beţi cafea în timpul zilei, băuturi zaharoase sau băuturi alcoolice”, conchide Fulton.

sursa gandul.info

Loading...