Cura cu usturoi – înghite câte un cățel de usturoi timp de cinci zile pe stomacul gol

Despre cât de bun devine gustul mâncării datorită usturoiului, dar și despre cât de efoicient este acesta folosit pentru organism în general, știe aproape oricine. Inclusiv egiptenii antici îl foloseau atât la gătit cât și în cazul durerilor de inimă, a presiunii sangvine pre mari, a colesterolului prea mare, în timpul răcelilor, a gripei sau în alte situații de acest tip.

Zeci de an is-au făcut studii foarte amănunțite legate de usturoi, dar și despre substanțele care se află în conținutul său, cum ar fi de exemplu, alcina, datorită căreia suntem sănătoși de fapt.

Loading...

Aceasta este un foate bun și eficient antibiotic, care își încep efectele imediat ce este tăait, zbrodit sau tocat usturoiul. Mirosul puternic și gustul care dispare atât de greu este datorită ei.

Atunci când înghițim puțin usturoi, alcalina ajunge la suprafața pielii direct din intestin cu ajutporul plămânilor. Așa se explică respirația, dar și pielea urât mirositoare în unele cazuri.

Usturoiul este o adevărată sursă de vitamine, dar și de alți nutrienți fără de care corpul nostru nu ar mai putea să funcționeze la fel de eficient.

Consumat sau folosit în stare proaspătă, usturoiul te poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor, infecțiilor cu viermi și distruge printre altele bacterii foate încăpățânatte, dar și periculoase.

Usturoiul poate curăța ficatul de toxine, iar după aceasta îl protejează de alte îmbolnăviri. Îți eliberează picioarele de ciuperci, de fungi, dar și de alte situații cu aspect urât sau chiar dăunătoare.

În cazul în care ești o persoană alergică poți consuma cu încredere, moderat usturoi pentru că acesta distruge chiar și alergiile, datorită faptului că este un bun antiinflamator.

În cazul în care ai fost înțepat de o insectă și vrei să fii sigur că înțepătura nu va evolua în ce mai grav, poți să bei suc făcut din usturoi. După cum bine știi, este aproape de neînlocuit în cazul răcelilor. Iar dacă îl consumi în mod constant, vei reuși să îți întăreti sistemul imunitar pe termen lung.

De asemenea, usturoiul te ajută și în cazul în care sufer de una dintre formele de cancer. Dar și diabeticii îl pot folosi dacă acești își doresc să își regleze nivelul de zahăr din sânge.

Conține o mulțime de vitamine care îți ajută organismul în general. De exemplu îți ajută și în cazul căderii severe a părului. Îți tratează coșurile dacă masezi zona afectată și alungă bacteriile din pielea feței.

Dacă ți se pare deranjat mirosul sau gustul usturoiului poți să îl înlocuiești cu suplimente alimentare.

Loading...