Cum reduci febra în cateva minute, fără să iei medicamente! Merge si la copii, si la adulti

Zilele sau chiar doar orele în care avem febră sunt cumplite și atunci, din disperare, încercăm cele mai scumpe medicamente pentru că ne gândim că sunt și cele mai utile. Dar adevărul că un efect garantat și imediat îl obținem mai degrabă sin leacurile băbești care funcționează deja de atâta timp încât și medicii sunt de acord cu ele și le promovează.

Așadar printre cele mai cunoscute remedii în cazuri de urgență se numără:compresele cu cartofi rași și gargara cu sare sau cu bicarbonat care sunt bune pentru durerile de gât.

Loading...

Șosetele ținute în oțet scad febra, scapi de candidoză dacă îți faci spălături vaginale cu bicarbinat de sodiu, infuziile cu flori de tei sunt bune pentru cei care suferă de insomnii. În cazul diareei poți să bei ceai din mentă. Acestea sunt printre cele mai cunoscute remedii pe care le folosesc bunicile noastre, iar medicii când le observă eficiența le recomandă, în defavoarea medicametelor sintetice.

Dacă ești curios care este secretul acest leacuri băbeși află cum trebuie pregătite mai întâi. De exemplu, pentru roșul în gât pune cartofii rași într-un tifon pe care urmează să îl stropești cu alcool. Și pune-l așa pe gâtul umflat pentru câteva minute. Vei reuși să scapi și de durerile de cap și de tusea seaca.

Vei scăpa de picoarele umflate cu niște apă și cu trei sau cu patru pahare de oțet. Ține picioarele în vasul cu această compoziție până când simți că picioarele tale se simt mai bine, nu le șterge ci lasă-le să se usuce în mod natural. Dacă ai dureri mai intense ține pe elee comprese cu oțet.

Și în general, oțetul este ingredientul cu care bunicile ne frecau atunci când ardeam din cauza febrei. Și este mai recomandat bebelușilor, pentru că altfel aceștiaa se pot intoxica cu alcool.

Un alt truc pentru copii este și acela al compreselor cu apă caldă. Înfășoară copilul de la subbraț până la genunghi fără să învelești și membrele. Insistă în zona intimă pentru că pe acolo trec vase de sânge. Trebuie să ai grijă ca apa să fie la temperatura de 36 de grade pentru că altfel micuții pot să ajungă la urgențe din cauza scăpărilor de acest fel.

Apa cu sare reprezintă remediul perfect pentru durerea de gât. Pune o lingură de sare într-un litru cu apă, amestecă până dizolvi sarea și bea lichidul după fiecare masă sau de fiecare dată atunci când se intensifică durerile.

Loading...