Cum iti dai seama daca ai deficit de vitamina D?

Conform specialistilor, vitamina D este responsabila pentru activarea genelor care tin de neurotransmitatori, afectand in mod direct functionarea si dezvoltarea creierului. Un nivel scazut de vitamina D a fost corelat cu depresia, in special in lunile de iarna, cand soarele este destul de absent.

Digestia ta poate avea de suferit. Sindromul intestinului iritabil este o tulburare digestiva care afecteaza foarte multi oameni. Printre simptomele acestei afectiuni se numara diareea, constipatia si durerile abdominale. Iar aportul recomandat de vitamina D pentru organismul tau poate ameliora toate aceste simptome. Știai ca si tractul tau digestiv poate suferi din cauza unui deficit de vitamina D?

Loading...

S-ar putea sa fii mereu bolnava. Daca ti se pare ca esti mereu bolnava, indiferent de masurile de precautie pe care le iei, sau esti bolnava mai mult timp decat alte persoane, este posibil sa ai un deficit de vitamina D.

Aceasta vitamina minune creste capacitatea celulelor T, care lupta impotriva infectiilor. Iar deficienta de vitamina D se pare ca ar juca un rol important si in ceea ce priveste diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arteriala, astmul la copii, bolile cardiovasculare, scleroza multipla si cancerul. Daca nu reusesti sa scapi de raceala pe care o ai deja de cateva saptamani, poate ca ar trebui sa faci niste analize pentru a determina nivelul de vitamina D din organism.

Te simti obosita. Simptomul cel mai usor de ignorat al lipsei de vitamina D este oboseala. Chiar si nivelurile usor scazute de vitamina D pot avea un impact negativ asupra nivelului tau de energie.

Adesea, dam vina pe programul de la birou pentru oboseala pe care o resimtim, insa uitam sa ne masuram nivelul de vitamina D.

Te dor muschii si oasele. Pe langa faptul ca esti mai predispusa la infectii, nivelul scazut de vitamina D poate duce la aparitia durerilor osoase si musculare, oboselii si caderii parului.

Un nivel scazut de vitamina D poate, de asemenea, imita chiar si simptomele oboselii cronice si fibromialgiei.

Loading...