Coaceți dovleceii practic fără ulei – Ca să iasă crocanți…

Sunt cei mai crocanți dovlecei și se prepară practic fără ulei!

Ingrediente

Loading...

2 dovlecei mici

jumătate de pahar de făină (75 g);

sare, piper negru măcinat — după gust;

ulei;

jumătate de pahar de smântână fermentată (125 ml);

2-3 căței de usturoi;

verdeață — după gust.

Cum se prepară?

1. Spălați, uscați și tăiați dovleceii în cerculețe. Dacă sunt tineri, puteți să nu-i curățați.

2. Pregătiți panada: puneți făina, sarea și piperul negru măcinat într-o pungă rezistentă de plastic. Orientați-vă după gustul dumneavoastră.

Adăugați dovleceii în pungă și închideți-o prin răsucire, astfel încât să rămână aer în interiorul ei. Apoi scuturați-o foarte bine, pentru ca toate cerculețele de dovlecel să se acopere cu făină și condimente.

3. Porniți cuptorul. Turnați 2-3 linguri de ulei pe tavă. Dacă doriți, puteți să nu adăugați niciun strop de ulei: astfel veți obține efectul de prăjire pe tigaia uscată.

Așezați cerculețele de dovlecel pe tava încinsă și introduceți-le în cuptor pentru 15-20 minute. După ce va trece jumătate din timpul de coacere, întoarceți-le pe cealaltă parte.

4. Pregătiți sosul: noi preferăm să-l pregătim pe bază de smântână, dar puteți să folosiți și maioneza. Combinați smântâna cu usturoiul pisat și verdeața mărunțită. Serviți dovleceii copți cu sosul obținut!

Este o rețetă simplă: încă un motiv de îndrăgire a dovleceilor. Fiind pregătiți în acest mod, ei sunt delicioși, crocanți și aromați. Este imposibil să nu-i adori!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Loading...