Chiar și tigăile vechi ale bunicii strălucesc acum! Este greu de crezut că petele foarte vechi pot fi curățate atât de ușor, dar este posibil! Este cea mai bună soluție:

Tigăile, pline de grăsime de la prăjeală și de resturi de alimente arse, sunt greu de curățat – mai ales dacă nu le speli imediat după ce ai gătit. Iată ce metode te ajută să le cureți eficient.

1. Cu cenușă

Loading...

Cenușa este un excelent produs de curățare și degresare. Adună într-un borcan cenușă rezultată de la arderea lemnelor într-o sobă,cenușă din jarul de la grătar șamd. Cerne-o fin,pentru a o separa de bucățile de lemn,de cărbune sau de alte resturi. Presară cenușă pe buretul umed sau pe o perie de vase umedă și aplică,prin frecare,pe zonele grase. Cenușa fină poate fi folosită,fără a freca puternic,și pe tigăile căptușite cu teflon sau cu material ceramic – aplic-o cu o cârpă moale.

2. Cu coji de ouă

Dacă folosești tigăi din inox gros,din fontă,cojile de ouă,măcinate fin,sunt un excelent material abraziv și degresant. Spală tigaia murdară cu detergent de vase solid,în care ai adăugat și ai amestecat bine cojile de ouă măcinate fin. Nu folosi cojile două la tigăile căptușite cu teflon sau cu material ceramic.

3. Cu nisip fin

Nisipul fin este și el un bun abraziv și degresant,în caz că nu ai altceva mai bun la îndemână. Freacă tigaia din inox sau fontă cu nisip,apoi spală cu detergent și clătește bine.

4. Cu bicarbonat de sodiu

Aveti nevoie doar de 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de apă oxigenată de 3% și o linguriță de detergent de vase. Amestecați aceste ingrediente până vedeți că se formează o spumă. Această pastă obținută o aplicați pe suprafețele murdare, o lăsați să acționeze 10-15 minute. Apoi frecați tigăile cu o perie aspră. Clatiți vasele cu apă călduță și, mai ales, vasele se spală cu mănuși!

Loading...