Ceai împotriva problemelor digestive

Dincolo de eficineța medicamentelor din farmacii, adevăratele surse bune pentru sănătate tot în natură se află. Pentru că acolo se găsesc plantele care au o sumedenie de beneficii pentru sănătatea noastră.

Astăzi vei afla care sunt cele mai potrivite băuturi pentru cazurile în care ai probleme cu digestia. După consumul lor ficatul tău va fi ca nou. Acesta este cel mai mare organ din tot organismul nostru. Are sute de funcții, și nu am putea să trăim dacă acesta nu ar exista deloc sau dacă ar funcționa mai lent.

Loading...

Așa că devine evident că trebuie să avem grijă de el pentru ca și restul oganelor să își poată desfășura activitatea în ritm normal. Mentam sunătoarea, și cicoarea sunt ierburi care ajută bila să se evacueze din duaden.

Ceaiurile care se obțin din aceste plante pe lângă faptul că sunt foarte sănătoase, mai sunt și delicioase, așa că le poți bea cu încredere.

Pentru ceaiul de mentă vei avea nevoie de: un litru de apă, de 50 de grame de mentă, de o lămâie, de o portocală, de trei linguri de miere. Pune cratița pe aragaz la foc mai mic, dar ai grijă să nu fiarbă.

Pune menta și fierbe-o pentru cinci minute. Ia vasul de pe foc, și lasă-l să se răcească în cameră, nu în frigider. Stoarce portocala și lămâia. Adăugă sucul de la ele peste mentă, adaugă și menta și mai amestecă. Strecoară ceaiul. Bea din el timp de două săptămâni.

Pentru ceeaiul din sunătoare vei avea nevoie de o lingură de sunătoare, de o lignură de flori de mușețel, de o lingură de rostopască, de o lingură de lemn dulce. de două linguri de mentă de 250 de ml de apă.

Amestecă toată plantele. Toarnă apa peste plante. Lasă-l să fiarbă și ține-l pe foc mic timp de cinci minute. Filtrează amestecul. Bea un pahar din amestecul de plante în fiecare dimineață și câte o trime din pahar la prânz și la cină. Această cură poate să dureze între trei și patru săptămâni.

Pentru ceaiul din cicoare vei folosi două linguri din rădăcină de cicioare, două linguri de mentă, 250 de ml de apă care a dat deja în clocot. Amestecă cicoarea cu menta, Toarnă peeste ele apa clocotită și acoperă cu un capac.

Lasă-l la infuzat pentru jumătate de oră. Strecoară infuzia. Bea câte jumătate din pahar pe două sau chiar de trei ori pe zi timp de trei săptămâni.

Loading...