Ce se întâmplă, de fapt, în corpul nostru atunci când ne îndrăgostim!

Fiecare dintre noi am simțit cum este să ai fluturi în stomac. Dar dincolo de senzația incredibilă pe care o dă iubirea, oamenii de știință spun că atunci când ne îndrăgostim, în corpul nostru se întâmplă lucruri cu adevărat senzaționale.

Dispare frica

Loading...

Specialiștii afirmă că atunci când începem să iubim, devenim mult mai încrezători în noi și în cei din jurul nostru, iar frica dispare. Toate aceste stări sunt influențate de oxitocina, unul dintre hormonii iubirii, care, spun cercetătorii, ne influențează exact ca și alcoolul.

De asemenea, când am întâlnim dragostea, începem să avem și variații de greutate, unii îndrăgostiți îngrășându-se iar alții slăbind vizibil. Explicația este următoarea: perechile care se îngrașă împreună arată că sunt mulțumite de relația lor, iar la cei care slăbesc tot oxitocina este cea care reduce foamea, reglând practic metabolismul.

Ni se schimbă vocea

Și asta nu e tot, pentru că savanții au mai descoperit un lucru extraordinar legat de îndrăgostiți: aceștia își schimbă vocea, fără să realizeze. Dacă bărbații au voce mai înaltă, cea a femeilor devine mai joasă. Explicația specialiștilor? În mod inconștient, partenerii vor să semene unul cu celălalt.

Totodată, oamenii de știință afirmă că îndrăgostiții dorm cu o oră mai puțin pe noapte decât ceilalți, dar se trezesc odihniți. Nu în ultimul rând, s-a descoperit că îndrăgostiții suportă mult mai ușor durerile, iubirea având efectul unui analgezic natural.

Loading...