Ce este „căpăceala“. Elixirul secret produs de albine ajuta in tratarea laringitei, astmului, stomatitei, paradontozei si chiar în cazul problemelor la ficat

Beneficiile mierii de albine pentru sănătate sunt cunoscute. Puţini ştiu însă că stupul albinelor conţine şi alte substanţe care fac minuni, mai ales în cazul celor care suferă de laringită, astm, stomatită sau chiar paradontoză.

Mult mai puţin cunoscută decât mierea, căpăceala face minuni pentru sănătate, spun apicultorii. Căpăceala este practic capacul de la fagure, cu care albinele „sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului.

Loading...

Aceasta conţine miere, ceară, propolis, enzime şi antibiotice naturale. Pentru a beneficia de beneficiile sale este suficient să sugeţi mierea de pe căpăcel, iar mai apoi să mestecaţi ceara care-l compune.

Nu mai puţin de 400 de principii active şi 45 de substanţe naturale cu rol de antibiotic au identificat specialiştii în urma studiilor, după cum ne dezvăluie şi Traian Andron, preşedintele Crescătorilor de Albine din Bistriţa-Năsăud.

„Mierea din căpăcel are de două ori mai multe beneficii decât cea obţinută prin centrifugare. Un notar vine la mine periodic pentru căpăceală, cu care îşi tratează o răguşeală cronică. O ţine într-o ladă frigorifică şi scoate periodic de acolo câte o bucată.

La două-trei zile, când îl supără gâtul consumă mierea de pe capăcel. Îşi ţine astfel sub control problema”, ne explică Traian Andron, care se ocupă de albine de mai bine de 40 de ani şi are şi studii în domeniu.

Acesta apune că a folosit adesea căpăceală pentru tratamentul rănilor şi al plăgilor, cu rezultate foarte bune.

Laringita, astmul, stomatita şi paradontoza, tratate cu căpăceală

Căpăceala nu se foloseşte doar pentru tratamentul laringitelor şi al plăgilor, ci este cunoscută şi ca un bun pansament gastric. Astfel, căpăceala este recomandată şi celor care suferă de stomatită, dar şi celor care au paradontoză.

De asemenea, căpăceala este utilizată şi în tratamentul astmului, dar şi în cazul problemelor la ficat. Cei care au probleme cu aparatul respirator pot încerca cu încredere căpăceală, întrucât aceasta are efect de lubrifiere a vaselor de sânge.

Beneficii pentru sanatate
Datorita compozitiei sale, capaceala are proprietati terapeutice si curative deosebite.

Astfel, se recomanda folosirea capacelii in urmatoarele situatii:

– afectiuni ale stomacului (mai ales ulcere)

– afectiuni ale ficatului

– afectiuni ale cavitatii bucale (stomatita, paradontoza)

– afectiuni respiratorii (faringite, laringite, astm etc.) – datorita faptului ca este un bun bactericid

– infectii – datorita efectului antibiotic

– afectiuni cardiace – stimuleaza activitatea cordului

– stimuleaza activitatea sistemului imunitar

– are efect de lubrefiere a vaselor de sange si de aceea este foarte utila in cazul persoanelor care au probleme cu aparatul circulator

Utilizare

Se mesteca pana la disparitia totala a mierii, insa se poate mesteca ca pe o guma de mestecat, pana la topirea completa a tuturor componentelor. In acest fel asigura si o igiena orala deosebita, iar efectele sale sunt mai puternice.

Doza recomandata este de 1-3 linguri/zi la adulti si 1-3 lingurite/zi la copii.

Se recomanda o cura de minim 14 zile, urmata de 1 luna pauza, dupa care, cura se poate relua.

Loading...