Afectiuni pe care mainile tale le dau de gol: de la deficit de vitamine pana la diabet

Organismul iti transmite, pe orice cai poate, daca sunt probleme de sanatate care necesita o ingrijire aparte. De cele mai multe ori insa, ignoram cu incapatanare semnalele transmise de acesta si neglijam problemele de sanatate pana in ultimul moment.

Mainile ne indica, de multe ori, problemele de sanatate, trebuie doar sa fim atenti si sa identificam indiciile transmise de acestea.

Loading...

Maini amortite si incapacitatea de a simti durerea sau temperatura

Diabetul de tip 2 determina cresterea frecventa a nivelului de zahar din sange, fapt ce determina alterarea fibrelor nervoase, care cauzeaza pierderea simtul tactil.

In asemenea situatii, fibrele nervoase nu sunt oxigenate corespunzator si nu primesc nici nutrientii necesari – aceasta situatie poarta denumirea de neuropatie periferica diabetica.

Daca ai asemenea simptome la nivelul mainilor, dar si la nivelul picioarelor, ar trebui sa mergi la un control medical pentru ca sunt semne ce apar in faza incipienta a diabetului de tip 2.

Alte simptome care pot aparea in acelasi timp sunt:

Ameteli

Schimbari la nivelul procesului de digestie

Vindecarea greoaie a ranilor de la nivelul pielii

Vedere incetosata

Foame permanenta

Oboseala cronica

Alterarea functiilor sexuale

Pete de culoare rosie la nivelul palmelor (eritem palmar)

Eritemul palmar este un semn al problemelor la ficat. Aparitia petelor rosii pe palme este determinata, de regula, de ciroza ori de steatoza hepatica (ficat gras).

La persoanele care sufera de ciroza, ficatul inflamat secreta mai multi hormoni decat este necesar, dilatand astfel vasele de sange de la nivelul mainilor. Alte simptome care pot aparea asociate cu eritemul palmar sunt:

Invinetirea rapida

Paloarea pielii si ochi ingalbeniti

Crestere in greutate

Daca observi o aemenea problema, mergi de urgenta la medic. Renunta la consumul de alcool, la fumat si la droguri. O dieta echilibrata, cu un aport limitat de carbohidrati, iti va fi de ajutor.

Disconfort la nivelul incheieturii si degetelor, cu exceptia degetului mic

Durerea la nivelul incheieturii si degetelor apare in cauzul sindromului de tunel carpian. Aceasta senzatie poate fi de intensitate redusa, simtindu-se precum un gadilat, fie de intensitate maxima, fiind resimtita precum un soc electric.

Daca ai aceasta probleme, compresele cu gheata te vor ajuta, reducand inflamatia si durerea.

Buricele degetelor sunt albastre sau negre

Culoarea inchisa a buricelor degetelor indica o trombocita obliteranta, cunoscuta si sub denumirea de boala Buerger. Aceasta afectiune determina aparitia cheagurilor de sange din cauza fluxului redus. Consumul de tutun este adesea asociat cu inflamarea vaselor de sange si boala Buerger.

Daca ai o asemenea problema, apeleaza de urgenta la ajutor de specialitate, Medicul este cel in masura sa iti prescrie un tratament.

Tremur la nivelul mainilor

Daca mainile iti tremura si sunt si usor amortite, este posibil sa suferi de un deficit de nutrienti, sa fii obosit ori sa fii anxios. Daca este vorba despre un deficit de vitamine, atunci ai carenta de vitamina E, vitamina B1, vitamina B6 si vitamina B12.

Un set de analize te va ajuta sa iti dai seama despre ce este vorba exact. Daca anxietatea este problema, un psiholog te va ajuta sa depasesti momentul.

Loading...