Această salată scade colesterolul și reglează hipertensiunea arterială….

Hipertensiunea arterială (HTA), cunoscută de asemenea sub numele de tensiune arterială crescută sau hipertensiune, este o boală cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale. Valoarea ridicată face ca inima să pompeze într-un ritm mai accelerat față de ritmul normal pentru a propulsa sângele în vasele sangvine.

Presiunea arterială este de două tipuri: presiunea arterială sistolică (presiunea sângelui în artere în timpul contracției mușchiului cardiac) și presiunea arterială diastolică (presiunea sângelui în perioada de relaxare a mușchiului cardiac).

Loading...

Măsurarea presiunii în vasele de sânge sau în cavitățile inimii se poate realiza fie prin metode directe, foarte rar și numai în anumite cazuri deoarece necesită introducerea în vasele sanguine a unei sonde, fie, cel mai frecvent, printr-o metodă indirectă, măsurând tensiunea pereților arteriali cu ajutorul unui aparat numit tensiometru.

În perioada de repaus, presiunea arterială normală se încadrează între 100–140 mmHg în cazul presiunii arteriale sistolice (limita superioară) și 60–90 mmHg în cazul presiunii arteriale diastolice (limita inferioară). Presiunea arterială ridicată se identifică cu valori persistente ale presiunii arteriale egale cu sau mai mari de 140/90 mmHg.

Alimentele care va ajuta la reglarea hipertensiunii sunt castravetii si usturoiul.

Castravetii sunt plini de apa,fibre,potasiu si magneziu. Potasiu ajuta la echilibrarea cantitatii de sodiu in celule. Daca sodiul nu este echilibrat atunci poate duce la arteroscleroza. Pe de alta parte, fibrele regleaza tensiunea arteriala si de asemenea, reduc colesterolul prevenind diabetul zaharat de tip 2.

Usturoiul crud este utilizat in mod traditional pentru a controla tensiunea arteriala, colesterolul ridicat, boli de inima coronariene, infarctul miocardic, reducerea fluxului sanguin datorita ingustarii arterelor si ateroscleroza.

Exista dovezi ca alicina,compusul activ din usturoi poate folosi acelasi mecanism ca si medicamentele asupra tensiunii arteriale, numiti inhibatori ai ECA pentru scaderea tensiunii arteriale.

Se crede ca usturoiul previne crearea angiotensiei II,un hormon care ajuta la relaxarea vaselor de sange.Usturoiul ajuta si la reducerea colesterolului.

Iata reteta pentru o minunata salata care va imbunatateste starea de sanate.Va sfatuiesc sa o consumati in fiecare zi:

Ingrediente:

-3 catei de usturoi

-1 castravete

-cateva lingurite de apa

-o lingura de otet de mere

– o jumatate de ceapa

Preparare:

Curata usturoiul, apoi piseaza-l si amesteca-l impreuna cu sarea si otetul. Spala castravetii, taie-i felii, apoi asaza-i intr-un castron.

Curata si taie marunt ceapa. Pune usturoiul si ceapa peste castraveti si amesteca bine. La final poti adauga putina apa si patrunjel maruntit. Mai amesteca inca o data si salata este gata.

Loading...